Pellavatekstiilimme ovat Ökötex-sertifioituja

Voimme olla ylpeitä pellavatuotteistamme tietäen, että niissä ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja. Näin ne ovat hyviä sinulle sekä planeetalle. Ostaessasi pellavaisia lastentuotteitamme, sinun ei tarvitse huolehtia ovatko tuotteet turvallisia lapsellesi, koska sitä ne ovat. Voit olla varma, että kaikissa tuotteissamme kuten keittiötuotteissa käyttämämme pellava on laadukasta ja turvallista.

Mikä on Öko-Tex-standardi 100?

Öko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

pellava

Mitä prosessin aikana testataan?

Testejä tehdään kielletyille aineille sekä haitallisille aineille, joita ei ole vielä säännelty. Joitakin testattavista kemikaaleista ovat atsovärit, syöpää aiheuttavat ja allergiaa aiheuttavat väriaineet, luonnonkuiduista valmistettujen tekstiilien torjunta-aineet, polysykliset aromaattiset hiilivedyt, klooratut fenolit, ftalaatit (pehmentimet), PFOS, PFOA, pinta-aktiiviset kostutusainejäämät (APEO) ja monia muita.

Vaatimukset riippuvat myös tuotteen käyttötarkoituksesta. Mitä enemmän ihokontaktia tuotteella on (ja mitä herkempi iho), sitä tiukemmat ovat myös vaatimukset. Esimerkiksi vauvanvaatteiden on aina täytettävä enemmän vaatimuksia saadakseen sertifikaatin.

Miksi tämä on meille tärkeää?

Tekstiilien valmistus voi olla monimutkainen prosessi, johon sisältyy erilaisia ​​käsittelyjä ja kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia sinulle ja siten myös planeetalle. Haluamme varmistaa, ettemme tee haittaa kummallekaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *