makramee – taidetta solmuilla

Makramee – taidetta solmuilla

Makramee on viime vuosina vallannut monen käsityöharrastajan sydämen. Eikä ihme – siihen jää helposti koukkuun, niin olen itsekin jäänyt.

Makrameesolmeilu on todella monipuolinen harrastus ja se sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Langasta taiteilussa voi käyttää mielikuvitusta teitpä sitten pieniä teoksia tai näyttävämpiä kokonaisuuksia.

Makrameessa käytetyt yleisimmät solmut ovat tasosolmu, kaksoistasosolmu, vetosolmu, munkinnyöri ja kohosolmu. Solmujen lisäksi makramee-työhön voi yhdistää erilaisia koristeita, kuten puuhelmiä tai koristekiviä. Työn voi myös solmeilla esimerkiksi luonnonoksaan, jolloin siihen saa luonnollisuutta ja rouheutta. Käy katsomassa esimerkiksi Aurinko makramee seinävaate ja Pouta makramee seinäamppeli, jotka ovat luonnonoksaan solmeillut työt. 

 Makramee-tekniikalla tehtyjä töitä voi keksiä loputtomiin. Voit tehdä esimerkiksi avaimenperiä, amppeleita, seinävaatteita, tyynynpäällisiä tai kirjanmerkkejä. Tämän vuoden trenditeoksia ovat myös makramee sateenkaari, pöllö, tyyny tai hylly. On hauska ajatella, että lapsuudessa tekemissämme ystävyysrannekkeissa käytetty makramee-tekniikka onkin nyt huippusuosittu trendi.