Ekovinkkejä

Tässä tulee helppoja ja kestäviä ekovinkkejä kotiin.

– Vaihda kertakäyttöiset servetit pellavalautasliinoihin.
Pellavaiset lautasliinat eivät ole vain ekologinen teko vaan myös ihana piristys arkipöytään.
Niillä saa helposti luotua boheemia ja rentoa fiilistä kattaukseen ja juhlapöytään ne sopivat ehdottomasti. Mimin valikoimasta löydät lautasliinoja viidessä eri värissä: beige, vanha roosa, vaaleanharmaa, mintunvihreä sekä valkoinen.

– Panosta kodinsisustuksessa kestäviin materiaaleihin ja tuotteisiin. Pellava, juutti, hamppu ja villa ovat ekologisia materiaaleja ja niissä on myös ihana tekstuuri. Pellavatyynynpäälliset ovat ajaton ja kestävä sisustustuote olohuoneeseeen tai makuuhuoneeseen. Meiltä löydät kauniin valikoiman erilaisia pellavatyynynpäällisiä; katso esimerkiksi Hapsu-tyynynpäällinen, tyynynpäällinen vaaleanpunaisilla tupsuilla ja valkoinen tyynynpäällinen.

– Käytä keittiössä pellavapyyhkeitä, joilla on parempi imukyky kuin puuvillaisilla. Pellavan ominaisuudet paranevat käytössä, joten pellavaiset keittiöpyyhkeet ovat oiva valinta jokaiseen kotiin. Mimiltä löytyy pellavapyyhkeitä neljässä eri värissä: vaaleanharmaa, vanha roosa, mintunvihreä sekä beige. Kertakäyttöiset muovipillit on helppo vaihtaa metallisiin ja niitä saakin nykyään monesta kaupasta ja verkkokaupoista.

– Pellavaisilla kulhon suojilla voi säilöä ruokaa tai peittää kohoavan taikinan. Kulhon suojat ovat pitkäikäisiä ja pesukoneessa pestäviä. Täältä löydät Mimin kulhonsuojasetin. Tämän setin koot ovat myös muokattavissa tarpeesi mukaan.

– Pellavainen leipäpussi / kestohedelmäpussi on kätevä apu keittiössä ja kauppareissulla ja vieläpä ekologinen sellainen. Löydät pussukan täältä.

– Käytä puhdistukseen ekologisia aineita tai tee ne itse. Ruokasoodan ja etikan tulisi olla jokaisen kodin luottotuotteet ja on uskomatonta, miten moneen tarpeeseen niitä voikaan käyttää. Voit sekoittaa eteerisiä öljyjä tai sitruunan mehua itsetehtyyn pesuaineeseen ja niin säästät rahaa ja luontoa. 

– Pese pyykit mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa ja lyhyemmällä pesuajalla. Vältä kuivausrummun käyttöä, sillä se kuluttaa energiaa ja vaatteitasi. Kuivata pyykkisi pyykinkuivaustelineessä. Pellavakuitu on siitä ihana, että se puhdistuu hyvin 40 asteen lämpötilassa eikä ryppyjäkään tarvitse pelätä, koska ne sopivat pellavan rouheaan lookiin. Käytä luonnollista pesuainetta tai pesupähkinöitä, jotka säästävät putkistoja eikä veden mukana huuhdoudu myrkkyjä viemäriin ja lopulta mereen. Voit lukea lisää pellavan hoito-ohjeita täältä.

– Osta mahdollisimman paljon tuotteita käytettynä, mutta jos se ei ole mahdollista, panosta ekologisiin ja kestäviin materiaaleihin.