Boheemi ja tunnelmallinen makuuhuone – 10 vinkkiä

Kuinka saada kotoisa, boheemi ja tunnelmallinen makuuhuone?

Syksyn tullessa tekee mieli käpertyä peiton alle ja nauttia kodin lämmöstä.
Saman tunnelman voi helposti tuoda makuuhuoneeseen sisustamalla se pienillä yksityiskohdilla, jotka luovat sen kotoisan ja pesämäisen fiiliksen.

Tässä muutamia vinkkejä:

– Erilaisilla tekstuureilla saa luotua rouheutta huoneeseen kuin huoneeseen. Panosta laadukkaisiin ja ekologisiin materiaaleihin kuten pellavaan, villaan, juuttiin tai hamppuun.

– Vaihda sänkyyn pellavalakanat ja kaunis virkattu päiväpeitto.

– Ripusta ikkunaan syksyn sävyiset verhot tuomaan lämmintä ja hämyistä tunnelmaa. Pellavaverhot laskeutuvat kauniisti ja kankaan paksuudesta riippuen voit valita joko läpikuultavammat tai peittävämmät verhot.

– Peitä sänky kauniilla pellavaisilla tyynyillä, jotka tuovat luonnollisuutta ja hempeyttä makuuhuoneeseen. Mimin tupsutyynynpäällisistä löytyy kolmea eri väriä tupsuille: musta, vaaleanpunainen ja keltainen.

– Kodikkuutta saa luotua helposti maalaamalla seinän hempeällä syksyn sävyllä, mutta jos se ei ole mahdollista, valkoiset seinät ansaitsevat kaveriksi jotain kodikasta; ripusta seinälle esimerkiksi makramee seinävaate tai makramee seinäamppeli boheemia fiilistä luomaan.

– Asettele yöpöydille kynttilöitä, heinää tai kuivakukkia maljakoihin ja söpöjä pieniä esineitä, jotka näyttävät kauniilta ja luovat rentoutta, kuten makramee lasinalunen joka sopii myös tuikkuastian alle. Mimin valikoimasta löytyy makramee mukinalunen kahdessa värissä: luonnonvalkoinen ja beige.

– Hanki yöpöydälle marokkolaistyylinen lamppu, joka heijastaa kauniisti kuviot seinille ja jossa on pehmeä valo. Valaisimissa tulisi olla lämpimän sävyinen lamppu, ei kirkas ja viileän sävyinen.

Mukavia hetkiä kotiin!