Boheemi ja skandinaavinen sisustus

Skandinaavinen sisustustyyli on noussut trendiksi ympäri maailman. Monia kiehtoo tämä selkeälinjainen ja harmoninen sisustustyyli. Skandinaavisessa sisustustyylissä kalusteet ja valaisimet ovat yksinkertaisesti muotoiltuja ja neutraalin sävyisiä. Skandinaaviseen sisustukseen kuuluu olennaisesti neutraalit värit, kuten valkoinen, harmaa ja beige sekä luonnonmateriaalit, kuten puu, kivi, keramiikka, villa, pellava ja puuvilla. Boheemi ja skandinaavinen sisustus tuo lisämaustetta yksinkertaiseen tyyliin.

boheemi ja skandinaavinen sisustus

Vaaleat sävyt kuuluvat yleensä olennaisena osana skandikotiin, koska niillä saa luotua tilan tuntua ja tietysti sitä kaivattua valoisuutta. Skandinaavinen sisustustyyli suosii yksinkertaisuutta, selkeitä linjoja ja harmonista väripalettia. Skandityylissä on tietysti “sallittua” myös käyttää värejä, mutta kannattaa suosia murrettuja sävyjä, jotta kokonaisuus pysyy harmonisena ja kodikkaana.

scandiboho

Kun skandinaaviseen sisustustyyliin tuo mukaan boheemia tunnelmaa, puhutaan skandiboho tai scandiboho -tyylistä. Skandibohossa yksinkertaiseen ja vaaleaan tyyliin sekoitetaan esimerkiksi lämpimiä ja maanläheisiä tai tummia sävyjä, vanhoja esineitä, erilaisia tekstuureja ja rouheita pintoja. Erilaiset tekstuurit luovat kotiin kodikkaan ja rennon tunnelman. Vaalea, selkeä ja moderni sisustus saa piristystä väreistä, murretuista sävyistä ja eksoottisista sisustusesineistä. Saviset ruukut, juutti- ja villamatot, viherkasvit ja korit tuovat boheemia tunnelmaa. Mimis Living valikoimasta löydät esimerkiksi boheemin hapsutyynynpäällisen sekä makramee-tuotteita.

skandiboho
boheemi sisustus

Boheemi ja skandinaavinen tyyli on siis väreillä, materiaaleilla ja erilaisilla tekstuureilla leikittelyä sekä uuden ja vanhan yhdistämistä. Pääasia kodissa kuitenkin aina on se, että se on omistajansa näköinen ja että siellä viihtyy.